• Måndag – Fredag: 10-18
  • Lördag: 10-14
  • Söndag: Stängt
  • Adress: Lindövägen 41, Norrköping
  • Telefontider: Måndag – Fredag: 8-18
 • Nyheter

  En designblogg om trender, design och annat som vi gillar. Service mot våra kunder är alltid viktigast men hinner vi så försöker vi dela med oss av det vi kan, tycker och tänker här.

  NEW IN – PP Møbler

  PP Møbler har sedan 1953 tillverkat möbler av allra högsta kvalitet. Drivkraften då liksom nu utgörs av kärleken till trä och den envisa tron om att teknik, påhittighet och hantverk kan kombineras i strävan efter kvalitet. Företaget startades av bröderna Ejnar och Lars Peder Pedersen som i PP Møblers tidiga dagar byggde upp snickeriet under dagtid och tillverkade möbler kvällstid. Idag drivs företaget fortfarande inom familjen Pedersen, nu i tredje generationen. 

  En möbelsnickare hos PP Møbler måste kunna följa sin produkt genom alla faser för att förstå hur en möbel blir till från början till slut, att endast vara en del i processen är inte aktuellt. Ny teknik ses som en förmån, men endast när det höjer kvaliteten hos möbeln och bidrar till skapandet på ett meningsfullt sätt. Vissa möbler måste tillverkas på traditionellt vis för att kunna bibehålla den höga kvalitet som PP Møbler eftersträvar. 

  Detta betyder att varje möbelsnickare lägger mycket tid och noggrannhet på varje möbel som tillverkas. Någon som var mäkta imponerad av möbelsnickarnas passion var Hans. J Wegner som tidigt valde att samarbeta med snickeriet. Hans J. Wegner älskade att titta in i snickeriet för att skapa ett proffesionellt band mellan designer och möbelsnickare. 

  Om intresse för PP Møbler och samarbetet med Hans. J Wegner finns, titta gärna på SVTs program Antikmagasinet och avsnittet om Hans J. Wegner. 

  Om intresse för PP Møbler och samarbetet med Hans. J Wegner finns, titta gärna på SVTs program Antikmagasinet och avsnittet om Hans J. Wegner. 

  Hans J. Wegner och PP Møbler

  Hans J. Wegner föddes i Danmark 1914 och utbildade sig till snickare vid ung ålder. Hans stora intresse för formgivning var grunden till att han sedan studerade vid Copenhagen School of Arts and Crafts. Han samarbetade med flera kända danska formgivare och arkitekter under sin karriär, bland annat Arne Jacobsen. 

  Hans design brukar beskrivas som "tidlös", "evig", "perfekt i den utsträckning av vad som är möjligt" och "fri från passerande trender". Det finns flera anledningar till den höga kvalitet som Wegners möbler står för, en av dem anses vara hans praktiska synsätt i den formgivande processen. Han utgick ifrån vad som var möjligt att skapa med det material han helst arbetade med, det vill säga trä. 

  PP Møbler producerar flertalet av Wegners möbler, där majoriteten utgörs av stolar och fåtöljer. Även om snickeriet tillverkar möbler designade av andra betydande designers är Wegners stolar är ofta de mest krävande att tillverka.

  ppmobler wegner ejnar 2 494x372 NEW IN  PP Møbler
  Nedan finns ett urval av några av Hans J. Wegners möbler som PP Møbler idag tillverkar. 
  Flaglinestolen, av Hans J. Wegner 1950
  Kinastolen, av Hans J. Wegner 1945
  Påfågelstolen, av Hans J. Wegner 1947
  Bamsestolen, av Hans J. Wegner 1951
  PP58, av Hans J. Wegner 1987

  The Chair

  The Round chair, eller bara The Chair är definitivt en av tidernas mest kända danska möbler. Anledningen? Jo, att John F. Kennedy och Richard Nixon satt i varsin PP501 eller The Chair under den första tv-sända debatten någonsin. Den skickades till USA från Danmark endast för detta historiska event och bidrog definitivt till att dansk design hamnade på världskartan. Det var även amerikanarna som gav stolen smeknamnet "The Chair". 

  Hans J. Wegner designade The Chair redan 1949 och är väldigt typisk för hans formspråk. Det är från ett 5 tum tjockt massivt stycke trä som ryggstödet snidas, sitsen tillverkas av barken från rottingrankor som påminner mycket om bambu, men är betydligt mer flexibelt. 

  Tidigare blogginlägg

  FS9T0907

  NEW IN – Moroso

  Vi på Kontor Ett är mycket stolta att åter presentera italienska Moroso i vår utställning [..]

  Läs mer

  IMGP5584

  Sommartider!

  Nu är sommaren äntligen här och som vanligt stänger vi vår butik, från den 18:e [..]

  Läs mer

  blogg_friform2

  Klassiska Utemöbler från Fri Form

  Vi är nu återförsäljare av Fri Form och inom ett par dagar har vi utställningsmöbler [..]

  Läs mer

  1392002 Overlap Table, Hunter Green 03

  Utemöbelsweekend 7-9 april!

  Torsdagen den 7:e april har vi plockat fram en ny utställning med utemöbler som innehåller [..]

  Läs mer

  IMGP5232

  Bilder från Stockholm Furniture & Light Fair 2016

  Förra veckan var vi på möbelmässa i Stockholm, därför tänkte vi dela med oss av [..]

  Läs mer

  String_2016_35 (1)

  Nyheter från String!

  Från och med den 1:a februari gör String några ändringar i sitt sortiment. Först och [..]

  Läs mer

  string_puff2

  Stringhyllan i fokus!

  Inför vår String-weekend i mitten av november tänkte vi presentera denna svenska designklassiker lite närmare. [..]

  Läs mer

  blogg_greatlift

  Eilersen soffor, utställnings- och kampanjmodeller

  Mellan lördagen den 24e oktober och lördagen den 31e oktober kommer vi ha Eilersen-vecka hos [..]

  Läs mer